Vinotéky a chladničky na víno

V naší pestré nabídce najdete vinotéky různých velikostí a designů, ze kterých si určitě vyberete tu nejvhodnější.
Kromě vinoték nabízíme také automatické dávkovače vína s kapacitou 2, 4, 6 nebo 8 lahví vína, které jsou skvělým pomocníkem do restaurací či barů.
80 / 57 l
Š: 295
H: 570
V: 860
Předpokládaná doba doručení 14 dní.
155 / 141 l
Š: 595
H: 570
V: 820
155 / 131 l
Š: 595
H: 570
V: 820
155 / 141 l
Š: 595
H: 570
V: 820
155 / 131 l
Š: 595
H: 570
V: 820
155 / 141 l
Š: 595
H: 570
V: 820
270 / 250 l
Š: 595
H: 680
V: 1390
Předpokládaná doba doručení 14 dní.
416 / 350 l
Š: 595
H: 680
V: 1760
426 / 350 l
Š: 595
H: 680
V: 1760
416 / 350 l
Š: 595
H: 680
V: 1760
426 / 350 l
Š: 595
H: 680
V: 1760
372 / 350 l
Š: 595
H: 640
V: 1840
134 / 150 l
Š: 595
H: 573
V: 820
338 / 298 l
Š: 595
H: 595
V: 1550
414 / 368 l
Š: 595
H: 610
V: 1850
414 / 368 l
Š: 595
H: 610
V: 1850
338 / 298 l
Š: 595
H: 595
V: 1550
414 / 368 l
Š: 595
H: 610
V: 1850
92 / 85 l
Š: 503
H: 567
V: 775
372 / 350 l
Š: 595
H: 640
V: 1840
Předpokládaná doba doručení 14 dní.

Proč vůbec vybírat mezi vinotékami a chladicími skříněmi na víno?
Elegantní chladničky na víno je navržena tak, aby udržovala vína při ideální teplotě a zároveň pomáhala vytvářet dojem atraktivní vitríny se skutečným vizuálním efektem. Kromě udržování správné teploty pomáhají vinotéky nebo chladicí skříně na víno také chránit víno před vlivy, jako je UV záření a pachy. Chladicí skříně na víno jsou vybaveny malým zásobníkem na vodu, který pomáhá udržovat optimální úroveň vlhkosti v zařízení, aby se zachovaly v pořádku také zátky vína.
Typy chladniček na víno - Vinotéky, jak najít tu nejvhodnější
Ve společnosti TEFCOLD nabízíme širokou škálu energeticky účinných chladniček na víno, které přesně vyhoví vašim požadavkům, od standardních velikostí až po úzké vinotéky. Mohou být volně stojící nebo vestavěné podle přání a nabízíme také dávkovače vína, které pomáhají optimalizovat obsluhu a zážitek zákazníků.
Náš sortiment chladniček na víno je navržen tak, aby udržoval vína a další lahvové nápoje při ideální teplotě a zároveň pomáhal vytvářet atraktivní expozice se skutečným vizuálním efektem. Nabízíme řešení s jednou nebo dvěma teplotními zónami, takže ve vitrínách lze současně skladovat, chladit a vystavovat červené, bílé i šumivé víno.
Chladicí vitríny na víno jsou nejčastěji vybaveny krásnými policemi z přírodního dřeva. Pokud chcete zvýšit vizuální dojem z vystavených lahví vína, přídavné prezentační police umožňují naklonit lahve směrem ke sklu tak, aby byla vidět celá láhev a etiketa.
Jak správně skladovat a servírovat víno
Pokud patříte mezi milovníky nebo začínající znalce vína, víte, že správné skladování a servírování vína může výrazně zlepšit celkový zážitek z jeho konzumace.
Pro zachování kvality a chuti vína je nezbytné skladování při správné teplotě. Zde jsou uvedeny ideální teplotní rozsahy pro různé druhy vína:
- šumivé víno: 4-10 °C
- lehké bílé víno: 7-10 °C
- bílé víno s plným tělem: 10-13 °C
- lehké červené víno: 13-16 °C
- červené víno s plným tělem: 16-18 °C
- dezertní víno: 13-16 °C
Pokud jde o teplotu podávání, šumivá, bílá a růžová vína chladíme až těsně před podáváním. Červená vína nechte před podáváním 15-20 minut při pokojové teplotě.
Kromě udržování správné teploty je zde několik dalších parametrů, které je třeba sledovat, abyste zajistili optimální podmínky pro skladování vaší sbírky vín:
Stabilita teploty
Nastavte teplotu chladničky na víno tak, aby odpovídala výše uvedeným doporučeným rozmezím. Vyhněte se častému nastavování, abyste zabránili kolísání teploty.
Regulace vlhkosti
Zaměřte se na 60-70% vlhkost uvnitř chladničky. Příliš suché prostředí může způsobit vysychání zátek, zatímco nadměrná vlhkost může vést k růstu plísní.
Ochrana před UV zářením
Dlouhodobé vystavení slunečnímu záření může víno poškodit. Chladničku na víno uchovávejte mimo dosah oken nebo přímého slunečního světla a vyberte si model skříně se skleněnými dveřmi s ochranou proti UV záření.
Organizace
Vína skladujte ve vodorovné poloze, abyste udrželi korek vlhký a zabránili tak jeho oxidaci.